Дома > Вести > Вести од индустријата

Каде е предноста на Signal Jammer Antenna?

2023-11-27

Дали некогаш сте биле вознемирени од прекини на сигналот во вашата област? Заглавувањето на сигналот е причина за загриженост во различни поставки, вклучувајќи училишта, бизниси, болници, па дури и лична употреба. За среќа, заглавувачите на сигналот се развиени за да се борат со овој проблем и да обезбедат непречено мобилно поврзување.

Закочувачи на сигналиработат со блокирање сигнали од столбовите за мобилни телефони, спречувајќи ги уредите да примаат или испраќаат повици и пораки. Тие се корисни во области каде што треба да се оневозможи мобилниот прием - на пример, во училници или театри.


Сепак, заглавувањето на сигналот може да се користи и за помалку етички цели. Во погрешни раце, заглавувачите на сигналот може да ги прекинат службите за итни случаи, да ја нарушат комуникацијата во болниците, па дури и да претставуваат закана за националната безбедност. За да се спречи таква злоупотреба, употребата на заглавувачи на сигнал бара законска регулатива.


We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept